Restaurangen under kvällen är kärlek till mat och dryck liksom närproducerade råvaror som våra kockar omsorgsfullt hanterar varje dag. Här ser du menyerna som vi serverar på Körunda just nu. Tänk på att komma tillbaka ofta då säsong betonar innehållet. Smaklig spis!

Menyn gäller från mars 2017

Måndagar & Torsdagar

jordärtskocka och tryffel
  • Confiterad jordärtskocka med hyvlad Svedjanost samt tryffelcreme och rotfruktschips
beta med tupp från bjäre
  • Bakad långbeta med bröst av tupp och confitbakat tupplår, creme på getost från Dalspira och citrusdoftande tuppfond
Kardemumma och grädde från järna
  • Gräddpudding på grädde från Järna med citroncreme på ekologisk citron samt skorpa på dinkel och hasselnöt

Tisdagar & Fredagar

svartrot och gris
  • Mandelstekt svartrot med terrin på svensk gris, creme fraiche samt vattenkrasse och grov senap
vårgrönt och skreitorsk
  • Creme på nässlor och spenat med bakad skreitorsk, dillslungad potatis samt crudite på fänkål och gul morot
hjortron och mjölkchoklad
  • Mylta på hjortron severas med creme på mjölkchoklad från Valrhona, kex på rågmjöl samt lakritsmaränger

Onsdagar & Lördagar

ramslök och Kalix löjrom
  • Soppa på ramslök och fänkål servers med mandelpotatiscreme och löjrom från Kalix
Majrova och lamm
  • Brynt majrova serveras med detaljstyckat lamm och lammbringa, råraka på rotselleri och sky med rosmarin
rabarber och vanilj
  • Vaniljbakad rabarber med havre- och mandelsmul samt sabayonne och rabarbermarmelad

 

Har du frågor angående laktos, gluten, annan kost, allergi eller intolerans? Kontakta oss så ser vi till att ordna med alternativ. Vi har oftast glutenfritt och laktosfritt på hotellet men uppmanar till att kontakta oss innan, så våra kockar hinner planera och laga något riktigt gott. Vi vill ju att alla ska njuta av maten på Körunda.

Varmt välkommen in i restaurangen!