Restaurangen under kvällen är kärlek till mat och dryck liksom närproducerade råvaror som våra kockar omsorgsfullt hanterar med stor portion kärlek. Här ser du menyerna som vi serverar på Körunda just nu. Tänk på att komma tillbaka ofta då säsong betonar innehållet. Smaklig spis!

Menyn gäller från februari 2017

Måndagar & Torsdagar

Mandelpotatissoppa med löjrom
  • Mandelpotatissoppa med löjrom från Kalix, lök på 3 sätt, dillkrutonger
Rotselleri och hjort
  • Långbakad rotselleri serveras med hjort från Sörmland, stekt svamp och lök samt enbärssky
Äpple och vanilj
  • Citron- och rosmarinbakat äpple med havre- och mandelsmul, vaniljsås och äppelchips

Tisdagar & Fredagar

Jordärtsskocka och  tryffel
  • Confiterad jordärtsskocka med hyvlad Svedjanost,, tryffelcreme och rotfruktschips
Morot och Bjärekyckling
  • Morotspuré och honungsbakad morot med ballotine på Bjärekyckling smaksatt med örter samt rostad kycklingsky med timjan
Citrus och kola
  • Citruspannacotta med sallad på apelsin och grape, flarn på dinkel, kola smaksatt av apelsin

Onsdagar & Lördagar

Ägg och oxe
  • Bakad äggula från Lilla Grödby, tartar på svensk oxinnanlår, kapris, rostad lök samt friterad lök och persilja
Kål och röding
  • Gräddkokt spetskål och friterad svartkål med sockersaltad & lättrökt röding från Vilhelmina, fänkålsrostad potatis
Körsbär och choklad
  • Bakad chokladtryffel med körsbärsmarmelad, rostade hasselnötter samt syrad vaniljgrädde

 

Har du frågor angående laktos, gluten, annan kost, allergi eller intolerans? Kontakta oss så ser vi till att ordna med alternativ. Vi har oftast glutenfritt och laktosfritt på hotellet men uppmanar till att kontakta oss innan, så våra kockar hinner planera och laga något riktigt gott. Vi vill ju att alla ska njuta av maten på Körunda.

Varmt välkommen in i restaurangen!