Kommande event

Trädgårdsevent

Omfamna grönskan i avslappnad miljö

6 april - 7 april

Låt dina kunskaper blomstra under vår trädgårdsevent!

Nu är vårat trädgårdsevent tillbaka med några nyheter så boka in er för en härlig helg i grönskans tecken!

Under två dagar delar trädgårdsexperterna Maria Andersson, Kenneth Nordling och Klara Palerius med sig av sina bästa tips och råd. 

Med inspirerande bilder visar de smarta designlösningar, hur du skapar prunkande perennrabatter, frisk jord och myllrande kompost. Du får med dig många matnyttiga förslag för din egna trädgård!

Återigen varmt välkomna!

Pris från 3395 kr per person

I paketet ingår:

  • Förmiddagsfika x 2
  • Lunch x 2
  • Eftermiddagsfika x 2
  • 3-rätters middag
  • Logi och frukost
  • Inträde till relaxen samt lån av badrock och tofflor
  • Alltid fri parkering
Har du några frågor?

Ring på 08-520 390 30 eller mejla oss på info@korunda.se.

Program

Lördag 6 april 

9:30 Kaffe och smörgås

10.00 Odlingslotten: Så förvandlade Maria en lerig åker till ett frodigt trädgårdsrum med Maria Andersson

10:50 Bensträckare

11:00 Fortsättning Odlingslotten

12:15–13:30 Gemensam lunch och incheckning

13:30–14:30 Jord, gödsel och kompost med Klara Palerius

14:30–15:00 Fika & mingel

15:00–16:30 Fortsättning jord, gödsel och kompost

17 :30 Fri tid. Tillgång till relaxavdelningen, den vedeldade 

bastun vid sjön och Körundas vackra omgivningar

18:30 Gemensam middag 

 

bukett

Söndag 7 april

7:00–9:30 Frukost och utcheckning

9:30–10:30 Odla i kruka, Maria Andersson 

10:30–10:45 Bensträckare

10:45–12:15 Snittblommor i årstid med Maria Andersson

12:15–13:00 Gemensam lunch 

13:00–14:00 Perenner för en vacker trädgård med Kenneth Nordling 

14:00–14:20 Fika

14:20–15:20 Fortsättning perennrabatten 

15:30 Hemfärd

 

 

 

 

 

Om föreläsaren - Maria Andersson

 

Maria har arbetat med trädgård i över 25 år. Hon är utbildad trädgårdsdesigner och har hjälpt många kunder skapa sina drömträdgårdar. På sin terrass och odlingslott i Stockholm samt torparträdgård i Jämtland odlar hon grönsaker, blommor och jord. Hon brinner för det enkla och rena, trädgårdar där funktion möter design och estetik på ett raffinerat och oväntat sätt. Under helgen på Körunda kommer hon föreläsa om sina favoritämnen; design, snittblommor och blomster i kruka!

Föreläsningar:

Odlingslotten: 

Maria visar hur hon förvandlade en lerig odlingslott till ett frodigt, grönskande paradis. Hon berättar om hur hon gick tillväga, steg för steg, från första mötet med platsen, till växtinventering av befintliga växter, planering, skisser, anläggning och plantering. Hon delar generöst med sig av designtips och favoritväxter.

Marias odlingslott är beviset på att man på liten yta kan få plats med mycket: Perenner, buskar, träd, häckar, köksträdgård, sittplats och en liten pergola. 

Odla i kruka 

Växter i kruka tillför det lilla extra till trädgården och är ett måste på uteplatsen och balkongen. Maria serverar bilder från hennes egna terrass och ger tips och förslag på passande krukor, härdiga perenner och ljuvliga annueller som blir vackra i kruka. En härlig dos inspiration med inredningstips och matnyttiga växtförslag.

Snittblommor i säsong

Att vara självförsörjande på snittblommor är mångas dröm! Det krävs varken växthus eller stora odlingar. Marias terrass och odlingslott ger henne skörd hela året. Ta del av hennes idéer och tankar om snittblommor året runt och bli din egen snittblomsbonde!

 

 

Marias lottliv

Om föreläsaren - Kenneth Nordling

Bankmannen som blev trädgårdsmästare. Efter ett par år på handelsträdgård driver nu Kenneth sitt eget trädgårdsföretag Sandborgs Trädgård och erbjuder trädgårdstjänster. Perenner är något som har blivit Kenneths specialområde, allt från odling, skötsel och växtkombinationer.  Kenneth driver upp perenner som säljs i hans Gårdsbutik på torpet i Sörmland. Där kan du också passa på och utforska hans visningsträdgård som har blivit ett populärt utflyktsmål sommartid. Han är också återkommande gästföreläsare på Yrkeshögskolan i Enköping.

Föreläsning:

Perenner för en vacker trädgård

Vi dyker ner i perennrabatten och lär oss mer om perenner och vad du ska tänka på när du anlägger din egen perennrabatt; perennrabattens byggstenar, färg och form, årstidsdynamik, hur du anlägger en no-dig-rabatt och hur du odlar/förökar perenner. Fakta blandas med tips och inspiration och ger dig kunskap så att du lättare kan välja perenner till din trädgård. Perennfröer kommer finnas till salu.

Trädgårdsmästeriet

Om föreläsaren - Klara Palerius

Föreläsare:

Klara är utbildad trädgårdsmästare vid Skillebyholms biodynamiska utbildningscenter i Järna. I nästan 15 års tid var hon verksam på Rosendals trädgård i Stockholm. Numera arbetar hon i Haninge kommun. Under sin tid som trädgårdsmästare på Rosendals trädgård väcktes hennes lust att odla och relationen till jorden fördjupades. Med komposten som utgångspunkt, förståelse för jordens myllrande liv, gröngödsling och växtföljd ges förutsättningar att skapa en matjord i balans som ger välmående grönsaker, kryddor och blommor.

Föreläsning:

Jord, gödsel och kompost

Under föreläsningen på Körunda lär vi oss att identifiera och ta tillvara på värdefullt organiskt material, både till komposten och att lägga direkt på odlingsbädden. Vi bekantar oss med mikrolivet i jorden och tittar närmare på samarbetet mellan växter, svampar, bakterier, rovkvalster och alger som tillsammans bildar en komplex och livsviktig näringsväv. En genomtänkt växtföljd och insådd av gröngödsling är andra metoder att tillämpa för att nå ett gott resultat. Klara har erfarenheter av att odla i pallkragar, hon har haft kolonilott och ansvarat för en större yrkesodling. Följ med på en resa via komposten ner i jorden, upp genom rot, stjälk och blad, tillbaka till komposten igen. Cirkeln är sluten!

Anmälan

    • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.