Nya åtgärder för säker vistelse för våra gäster på Körunda hotell gällande covid-19

Med anledning av den snabba spridningen av covid-19/Corona viruset vill vi informera våra gäster om vad vi gör för att säkerställa trygga och friska vistelser hemma hos oss. Det är otroligt viktigt att läget tas på allvar och att alla gör sitt yttersta för att minimera risker.

På Körunda gör vi detta genom att se över våra rutiner gällande säkerhet samt städ frekvens. Det kan till exempel handla om att vi är extra noggranna med att rengöra alla kontaktytor, som till exempel handtag, kranar, spolknappar, skärmar, bord, stolar osv. Vi värnar även som alltid om vår kära personal, alla som känner av influensa-liknande symtom eller har exponerats för Coronaviruset får stanna hemma.

Förutom att vi har vidtagit våra egna rutiner för att anpassa oss så följer vi även folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Livet fortsätter trots allt som vanligt och behovet av både hotell- och konferensanläggning kvarstår. Anledning till att många fortfarande väljer att besöka oss, både privat samt i tjänst, är att man har tillgång till allting under ett och samma tak. Det kan handla om konferensrum, mötesrum, matsal, avkoppling, träning, hotellrum, room service osv. Vi har även måltider som serveras utan buffé för att minimera risken av smittor. Vi har även vidtagit konkreta åtgärder i våra rutiner för att minimera smittspridningen. Som nämnt tidigare så är det mycket fokus på desinficering av allmänna ytor, placering av antibac stationer på toaletter, reception, konferensrum, relax med mera. Vi har även skärpt våra regler för anställda och leverantörer i syfte till att minska kroppskontakt i största möjliga mån, leveranser lämnas på lastkaj eller utanför dörren exempelvis.

En annan fördel då många fortfarande besöker oss är att vi har så nära till naturen och ligger belägna avskilt från andra anläggningar, företag och bebyggelser. Därmed skapas en intim och säker vistelse. Vi erbjuder även gemensam transport till och från Körunda (från Stockholm med omnejd, för grupper på 20 personer eller mer).

I takt med att vi får mer information om viruset så arbetar vi hela tiden med nya åtgärder och kommer fortsätta uppdatera våra gäster om något skulle förändras.

Det finns även några allmänna råd för att undvika smitta, som vi gärna också vill dela med oss av;

  • TVÄTTA HÄNDERNA OFTA

Smittämnena fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händer ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder

  • HOSTA OCH NYS I ARMVECKET

När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindra du smittan från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduk i papperskorg och tvätta händerna.

  • UNDVIK ATT RÖRA ÖGON, NÄSA OCH MUN

En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att inte röra vid ögon, näsa och mun.

  • HANDSPRIT

Om tvål och vatten inte finns tillgänglig, kan man använda handsprit med minst 60% alkohol. Tvätta alltid händer med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga samt använd handsprit.

Varmt välkomna till oss på Körunda!

Boka online 10% Rabatt! Gäller ej event & golf