En inspirerande konferens är även en välplanerad konferens. Sätt upp Era mål, planera och följ upp för att göra mötet till en framgång. Här är ett par tips inför konferensen.

Vem, vilka, varför

Målet med konferensen behöver förseglas bland samtliga deltagare. Vi rekommenderar att ni redan på planeringsstadium tänker igenom en mötesmodell, ”hur kan jag få mina deltagare engagerade från början”.

Se till att kollegorna redan ett par månader innan konferensen tar del av syfte, mål och eventuella beslut som behöver uppnås under mötet.

Inför konferensen bör ni uppmana era anställda till att börja fundera kring vad som är viktigt för dem.

Att tänka på

 1. Vilken typ av möte
 2. Mål/syfte: planera eller åtgärda
 3. Deltagare, vilka behöver närvara
 4. Informera om frågor
 5. Passande lokal, måltider och aktiviteter som inspirerar

Effektiva möten handlar om långsiktighet

Påminn om att målet och syftet enbart är den röda tråden. För den kreativa utvecklingsprocessen är det viktigt att deltagarna delar med sig av sina tankar och att du som ledare samlar upp så mycket du bara kan. Är ni en stor grupp kan det bli lättare att dela upp er i grupper, på Körunda hittar ni många soffor och fåtöljer perfekt för gruppdiskussioner.

Kom ihåg

 1. För protokoll
 2. Följ upp beslut och frågor
 3. Planera inför nästa möte

Öppna tankeflödet

Vår Power Start by Walk är en enkel metod där ni antingen redan vid ankomst går de sista km fram eller efter ankomstfikat tar en promenad runt Muskan.

I konferenslokalen tar ni en stund till att skriva ner era tankar och låter alla få göra sig hörda. Syftet, målet, agendan och forumet har öppnats – det kreativa mötets boll har sats i rullning.

Aktiviteter är utmärkt för utveckling av samarbete, gemenskap och inspiration – det är en uppiggande paus i mötet.

Möten ska vara kul!

 1. Lös problem
 2. Stärk gemenskapen
 3. Dela erfarenheter
 4. Skapa idéer
 5. Utveckla positiva arbetsflöden