testa smaklökarnaBubbelprovning

Det finns stunder som gör livet extra roligt. Sällskapet kan vara från Italien, Spanien eller varför inte Frankrike? De flesta älskar bubbel men hur mycket kan vi egentligen om champagne? Vi svenskar gillar bubblor. Till och med vatten ska bubbla när det inte kommer från kranen. För allt fler vindrickare är det också bubblor i flaskan som gäller.

Bubbelprovning är en trevlig aktivitet till er som inte vill bli världsmästare eller champagneboksförfattare utan bara vill få ut lite mer av ert champagneintresse. Här får du lära dig lite mer om drycken champagne och snabbt få kläm på vad detta underbara vin har att erbjuda. Prova Prosecco, Cava, Champagne och upptäck skillnaden mellan länderna. Utmana dig själv och dina kollegor med en bubbelprovning på Körunda.

Ni får ni varsitt protokoll där ni kan fylla i vad ni tycker om de olika sorterna vad det gäller doft, smak och utseende.I slutet är det alltid roligt att jämföra protokollen för att se vad ni tyckte!

 

Mer info

Tid: Från 60 min
Pris: Efter offert
Antal personer: Valfritt

vet du skillnaden på cava, prosecco och champagne?
Bubblig fakta

Bubbel är festens självklara dryck. Men det finns ju så många olika sorter förutom champagne – har du koll på vad som är vad?

Champagne – får enbart tillverkas inom området Champagne i Frankrike, med speciella metoder och bestämda druvsorter.

Cremant – samlingsnamn för mousserande som kommer från Frankrike men utanför området Champagne.

Franciacorta – Italiens svar på champagne, samma tillverkningsmetod och druvor.

Prosecco – italienskt mousserande, men som till skillnad från champagne vanligtvis tillverkas genom tankmetoden (inte lagras på fat).

Cap Classique – den sydafrikanska versionen av champagne, samma tillverkningsmetod och druvor.

Cava – den spanska versionen av champagne.

Sekt – från Tyskland och Österrike, tillverkas enligt de metoder som gäller i respektive område.

Boka online 10% Rabatt! Gäller ej event