Konferenssäsongen på Körunda präglas av hållbarhet och motiverade medarbetare

Hälsa på Körunda

Nu inleds höstens konferenssäsong. Genom att fokusera på hälsa, hållbarhet och ökad motivation bryter natursköna Körunda med det traditionella sättet att ordna konferens.
– Med våra experter kan vi utforma program som stärker teamkänslan och ökar drivkraften bland kollegor och medarbetare, säger Lotta Walhstedt, som driver Körunda. 

Det traditionella sättet att ordna konferens på är redan på väg bort. Natursköna Körunda, bara en halvtimme utanför Stockholm, är med och leder förändringen. När företagsledningar, medarbetare och kollegor nu ska samlas för att dra upp riktlinjerna för framtiden, kan den vackert belägna hotellanläggningen erbjuda skräddarsydda program som ger en unik chans till både avkoppling och fokus.

– Vi skapar helt andra möjligheter för konferensgästerna än vad man är vad vid. De företag som kontaktar oss får hjälp med att utforma ett program där vi tillsammans med våra experter kan erbjuda allt från svettiga träningspass i naturen till energigivande yoga. Vi anlitar några av de främsta inom hälsa och motivation och ser till att man åker härifrån med ökad teamkänsla och motiverade medarbetare, säger Lotta Wahlstedt, som driver Körunda.

Förutom Körundas mest profilerade hälsoexpert, Paolo Roberto, anlitas bland annat Louise Gottlind, expert på hälsomedvetet ledarskap, stressexperten Johan Norén, och Susanne Canu, som håller uppskattade workshops i självledarskap.

Träning

Aktivera kroppen och hjärnan

Runt sjön Muskan löper en 9 kilometer lång motionsslinga och på utomhusgymmet finns möjlighet till både spontana och tränarledda pass. I köket erbjuds matlagningskurser som balanserar njutning och hälsa. Och i anläggningens relaxavdelning får gästerna chans att lära sig massagekonstens grunder.

– Poängen med att samlas för en konferens eller kickoff är att aktivera kroppen och hjärnan. Istället för att ställa fram stora mängder fikabröd i mötespauserna vill vi uppmuntra till en promenad i naturen eller en aktivitet som för en kort stund bryter invanda tankemönster. Vi ser hur detta uppskattas mer och mer och flera veckor i höst är redan fullbokade hos oss, säger Lotta Wahlstedt.

Lojala och motiverade medarbetare

En av hörnstenarna i Körundas konferenserbjudande är stärkt teamkänsla. När en ny, ung generation nu ger sig ut på arbetsmarknaden leder det också till förändringar i arbetsplatskulturen. Därför är det särskilt viktigt för dagens organisationer att ha en personalpolitik där lojaliteten bland medarbetarna prioriteras.

– Förr stannade folk på ett och samma jobb till pensionen. Idag finns det en helt annan drivkraft till att utvecklas och testa nya utmaningar. Det är i grunden något väldigt bra. Men det gör också att företagen måste anstränga sig extra för att inte förlora driftiga medarbetare. Att skapa en kultur på arbetsplatsen som både utmanar och leder till lojalitet är något som vi också kan bidra med på Körunda. Vem säger att det bara handlar om att vara inne på konferensens när vi är omgiven av en så vacker naturen? Det kallar vi kreativa möten, säger Lotta Wahlstedt.

Boka online 10% Rabatt! Gäller ej event & golf