Körundas tips för den bästa konferensen

lounge till konferens

Efter alla år av lyckade möten, konferenser och företagsaktiviteter som vi har utfört på Körunda så kommer här proffsens bästa tips inför planeringen av er nästa konferens. Något som förhoppningsvis kan hjälpa till i förstadiet av nästa planering för att just er konferens ska bli lyckad.

Det första handlar framförallt om att man tar reda på i vilket syfte som man ska hålla sin konferens för och vad är det slutliga målet. Kanske är det dags att fira tidigare vinster och åstadkommande i företaget. Eller handlar det om att bygga gemenskap och ha skoj ihop, arbeta i workshops, lansera en ny produkt eller är det för att jobba på nästa projekt kanske? Syftet är givetvis viktigt att ha i åtanke genomgående i sin planering och ställer krav på platsen som man slutligen väljer.

Deltagare på konferensen

Steg nummer två blir naturligtvis vad ni som deltagare önskar att ha med i er konferens, och det som passar er företagskultur allra bäst. Kanske en kombination av roliga lekar för att stärka relationer kollegor emellan eller är ni ett härligt gäng som gillar att utmanas av fysiska aktiviteter? Det kan även vara något så enkelt att ni har krav på hur stora eller små mötesrummen bör vara, men helt enkelt det som fungerar bäst för er. Vi på Körunda har ett stort utbud av olika konferensaktiviteter och har något som passar alla här, det är bara er egna fantasi som sätter gränserna. Enligt oss så är den mest lyckade konferensen där man kör en salig blandning mellan fysiska aktiviteter, hjärnaktiviteter och avkoppling.

Det tredje steget blir att kalkylera ut er budget, och hur den förhåller sig till deltagarnas förväntningar. Är det så att budgeten är stram så kan man fortfarande ha förtröstan om att lyckas genomföra den bästa konferensen för just er. Kanske är det så att ni har en större möjlighet i er budget och kan få med alla önskemål, då är det viktigt att konferensanläggningen som ni väljer kan tillgodose även dem behoven. Många gånger så är det svårt att planera en större konferens än en mindre.

Välj plats för konferensen

Naturligtvis blir steg nummer fyra att platsen ni väljer för er nästa konferens kan tillmötesgå era krav. Trenden har länge varit att fler och fler vill komma ifrån mitt i stan och konferera i det natursköna landskapet istället. Man vill istället ha en unik, kreativ och härlig miljö istället för att sitta i en traditionell konferenslokal. Vad är då inte bättre än att ha naturen precis utanför dörren men samtidigt närhet till allt. Att ha möjligheten att kunna ha gemenskap bildande aktiviteter utomhus är en ren fröjd för själen tycker vi.

Och har ni nu kommit så här långt till steg fem så handlar det om att ni sätter er egna agenda eller schema utefter dem aktiviteterna som ni nu vill ha. Kom även ihåg att planera in raster och tid för reflektion. Får deltagarna utrymme till sin egna tid utan ett fullspäckat schema så blir fokus alltid bättre. Och som vi alla vet, med bättre fokus så blir mötena även mer givande.

Det sjätte bästa tipset är om ni kan ha en konferencier, talare eller föreläsare. Vi vet att detta lyfter deltagande, energi och helt enkelt knyter ihop hela säcken och gör allt mycket roligare för er. Vi har ett stort utbud av våra egna föreläsare på Körunda som funkar för just era behov och gör er upplevelse välplanerad. Den här biten är ofta något som höjer upp hela nivån på konferensen och uppskattas av alla deltagare.

Planeringen är oftast A och O för en lyckad konferens, och har man en god sådan så kan man inte ha annat än en lyckad konferens också. Slutligen så handlar det om att man har en givande dag där man känner att man har uppnått målet med konferensen och att man har haft roligt tillsammans.

Ett annat bra tips är att man alltid samlar in feedback från sina deltagare, vilka delar tyckte man var mer lyckade än andra och hur kan man göra det bättre nästa gång. Den återkopplingen kan då stå till grund inför nästa gång då det är dags för er nästa företagsaktivitet eller konferens.

Boka online 10% Rabatt! Gäller ej event & golf