Historisk mötesplats för moderna människor

Strax söder om Stockholm, intill den brusande sommaridyllen Nynäshamn, ligger Körunda Golf och Konferenshotell. En modern hotell- och konferensanläggning med allt under ett tak. Med ett varmt bemötande ser vi till att ni får fokusera på det som är viktigt för ert affärsmöte. Just på den plats där människor i sekel har mötts för att planera framtiden.

En smart anläggning – allt i ett hus

Med lång erfarenhet av att ta emot såväl stora som små grupper har vi stor vana av att arrangera konferenser, företagsfester, kick-off, event till bröllop och tema-weekend. Körunda är en av Svenska mötens anläggningar.

Många uppskattar lugnet och samtidigt närheten till Stockholm, som man tar sig till på 30 minuter. Parkeringen är alltid gratis på Körunda. Hotellet ligger i vacker miljö omgiven av sjö och fin natur. Här är det lätt att “bara vara”, oavsett om du är här och konfererar eller kommer hit privat och bor. Lugnet och den avkopplande känslan infinner sig snabbt. Välkommen hem till oss på Körunda!

Vill du se vad vi kan erbjuda? Kom på visning!

Vi visar er gärna runt och berättar mer om Körunda. Vi är säkra på att Körunda kommer kännas helt rätt. Kontakta Lotta – ann-charlotte@korunda.se eller 08-520 390 30

Historien om Körunda

Körunda Gård f.d. säteri har gett hotellet, golfbanan och trakten dess namn. Gården ligger endast hundra meter från hotellet.

Södertörn som mötesplats

På 400-talet f.kr. fick nuvarande Nynäshamns kommun sin första bofasta befolkning. De slog sig ner vid Fagersjön, inte långt från Körunda. På vikingatiden restes här ett 30-tal runstenar. Några av dem finns kvar längs Nynäsvägen mot Stockholm. Så började historia om Körunda.

Rester seDAN forntiden

I skogsbrynet bakom hotellet finns även resterna av en gammal fornborg. Körunda gård har mycket gamla anor, redan under medeltien är den omtalad. Den första kända ägaren var Johannes Fredenbern som ägde gården på 1430-talet. Tyvärr saknas det sedan uppgifter fram till slutet av 1600-talet då släkten Yxkull köpte Körunda.

1900 – En tid av förändring

1919 Köptes gården av Björn Barkman, som då var officer i den Kungliga Flottan. Han grundade sin förmögenhet genom att importera apelsiner efter kriget. Under Barkmans tid blomstrade Körunda, man hade en vacker park runt gården med 100-tal fruktträd, bär och prydnadsbuskar, växthus och drivbänkar.

På 1920-talet började man med hästavel och man hade ett 20-tal Ardenner, två stamhingstar samt tjurar och ett 50-tal kor.

Tid av ovisshet

Där hotellet och golfklubbens hus finns idag stod Körunda Gårds ladugårdsbyggnader. På 1940-talet startade fru Barkman även en hundkennel. 1963 köpte kommunen Körunda Gård, och trots många försök lyckades man inte att sälja förrän 1975.

Dagens Körunda

Gården är nu privatägd. Flyglarna och två torp hyr man ute till privatpersoner. 1979 spelade de första nio hålen på Nynäshamns Golfklubbs bana.

Körunda Golf och Konferenshotell byggdes 1986 på initiativ av två entusiastiska golfare! Våren 1987 hade vi den första konferensen. Fram till 2008 var Körunda i Familjen Edbergs ägor tills 5 glada investerare köpte upp Körunda som sedan dess renoverat samtliga rum, lobby, konferenslokaler. En relax med ångbastu, lounge, jacuzzi, gym har byggts, vår populära bastuflotte ligger guppandes i sjön Muskan och ännu finns fler härliga idéer som väntar…

ARBETA MED OSS

Till och från söker vi någon mer till vårt härliga gäng på Körunda. Någon som älskar möten med gäster som kommer till vårt hotell för konferens, weekend eller en bit mat. Är du en värdskapsmästare? Sök jobb hos oss!

Vi söker just nu goa och glada tjejer och killar till vår restaurang vid behov. Är du en person som uppskattar att träffa gäster, ha kul på jobbet, inte rädd för att hugga tag och prova på nya saker då är vår restaurang något för dig. Sedvanliga restauranguppgifter som innefattar både kvällar och helger. Skicka ansökan till info@korunda.se och bli en del av vårt glada gäng.

Varmt välkommen att bli en i vårt gäng!

Gör som oss, stöd andra!

Pedofil. Incest.
De flesta vill knappt tänka på vad orden innebär.
Stiftelsen FTS- Säkra Varje Unge, är en icke-vinstdrivande organisation med syftet att förhindra sexuella övergrepp på barn och grooming genom förebyggande arbete och gratis utbildningar för alla vuxna, barn och ungdomar i hela Sverige.
Läs mer om arbetet på: www.foretagtillsammans.se

Vi på Körunda stödjer sedan några år Giving People. Giving people är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige. Tack vare ekonomiskt stöd från både företag och privatpersoner kan en familj klara sig igenom en svår stund i livet. Läs mer på www.givingpeople.se

Konferenshotell nära Stockholm

Boka online 10% Rabatt! Gäller ej event & golf