Pär pratar om våren

Äntligen så var värmen och solen här, det händer något i kroppen när de första vårdagarna är här, det liksom kittlar i nervändarna och morgontröttheten hänger inte lika tungt över axlarna.

Men för oss så innebär våren även något annat, en tid där hösten och vinterns tunga rätter ska bytas ut mot lättare och med lite mer fräschör.

Otåligt och med iver väntar vi in de första tecknen på vårens ankomst, för oss innebär det den första sparrisen, spröda fina primörer, nässlor och vårens härliga proteiner.

Tittar ut genom fönstret och ser soldränkt golfbana små snödroppar som knoppar i dikesrännor, endast små öar av grå snö ligger kvar i skuggan från skogsbrynet.

Får hejda mig själv i min iver att få med så mycket som möjligt av vårens härliga smaker, trots det jag ser och känner talar nihilisten i mig om att det med största sannolikhet kan snöa och vara minusgrader i morgon.  Men slår bort dessa tvivel och fortsätter drömmande med Körundas vårmeny, för trots allt så kommer den första leveransen av vårsparris i nästa vecka för provmatlagning.

Boka online 10% Rabatt! Gäller ej event & golf