Lantlivs trädgårdskurs

Varmt välkomna till Lantlivs Trädgårdskurs på Körunda hotell 21-22/3 2020! Under två inspirerande kursdagar delar trädgårdsexperterna Victoria Skoglund, Bella Linde och Maria Andersson med sig av sina bästa tips och råd. Med bilder visar och berättar de hur de har skapat sina gröna paradis och hur man får bin, humlor och hönor att trivas i trädgården. Du får också veta hur du kommer igång med grönsaksodlandet och hur du jordförbättrar med gödsel och kompost. Anna-Lena Sventelius, Lantlivs chefredaktör, är också med under helgen. Varmt välkomna!

skoglund-victoria

Trädgårdskurs – 21-22/3 2020

Vad ingår:
2 inspirerande heldagar med fem olika delkurser. 2 luncher, 1 middag, frukost och övernattning på Körunda hotell, som har en härlig relaxavdelning.
Pris: 5995:- per person, del i dubbelrum.
Prenumeranter på Lantliv betalar: 5495:-
Skicka bokningsförfrågan genom formuläret nedan.

Lördag 21 mars

9:30 Kaffe och smörgås. Anna-Lena Sventelius, Lantlivs chefredaktör, hälsar välkommen
10.00 Odlingslotten: Så förvandlar du en lerig åker till ett frodigt trädgårdsrum, Maria Andersson, trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner
10:50 Bensträckare
11:00 Fortsättning Odlingslotten
12:15–13:15 Gemensam lunch och incheckning 13:15–14:45 I Victoria Skoglunds egen trädgård Victoria Skoglund, trädgårdsmästare och ägare till Zetas Trädgård visar hur hon har gjort i sin egen trädgård 14:45–15:30 Fika
15:30–16:30 No dig – odla utan att gräva, med Bella Linde, trädgårdsskribent och hobbyodlare
16:30 Fri tid. Tillgång till relaxavdelningen, den vedeldade bastun vid sjön och Körundas vackra omgivningar
18:30 Gemensam middag

Söndag 22 mars

7:00–9:30 Frukost och utcheckning
9:30–10:30 Köksträdgården: Odla och skapa din ätliga trädgård, Maria Andersson
10:30–10:45 Bensträckare
10:45–12:15 Fortsättning Köksträdgården 12:15–13:00 Gemensam lunch
13:00–14:00 Kompost och bokashi med Bella Linde 14:00–14:20 Fika
14:20–14:55 Paradis för pollinerare, Bella Linde 15:00–15:30 Konsten att hålla höns, Bella Linde
15:30 Hemfärd

I Victoria Skoglunds egen trädgård
Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, ägare till Zetas Trädgård, deltar på lördagen. Hon visar egna bilder och delar med sig av tips, idéer och inspiration från sin privata trädgård och sitt växthus.

Odlingslotten: Så förvandlar du en lerig åker till ett frodigt trädgårdsrum
Maria Andersson, trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner, visar hur hon förvandlade en bit leråker till ett grönskande paradis. Maria berättar hur hon gick tillväga, steg för steg. Från första mötet med platsen, till växtinventering av befintliga växter, planering, skisser, anläggning, sådd och plantering. Marias trädgård är beviset på att man på liten yta kan få plats med mycket: Perenner, buskar, träd, häckar, köksträdgård, sittplats och en liten pergola. Du får också bra tips för att skapa en trädgård som är enkel att utveckla, förändra och förnya.

No dig – odla utan att gräva och lär dig mer om kompost och bokashi
Bella Linde, trädgårdsskribent och hobbyodlare lär dig allt du behöver veta om No dig-metoden – odla utan att gräva och täckodling. Hon delar också med sig av kunskapen kring hur man bygger upp en kompost, vad en bokashi är, hur det funkar och hur du kommer igång.

Köksträdgården: Odla och skapa din ätliga trädgård
Var lämpar det sig bäst att anlägga en köksträdgård? Vilka slags grönsaker ska man odla? Och på vilket sätt ska man odla dem? På den här delkursen får du all inspiration du behöver för att skapa din egen köksträdgård
och komma igång med att odla egna grönsaker. Under ledning av Maria Andersson, trädgårdsmästare, går ni igenom allt från förkultivering och sådd, och hur man skolar om och avhärdar plantor till utplantering, skötsel och skörd. Du får även veta mer om hur man bäst använder sin köksträdgård, och den växande trenden att odla grönsaker i stan.

Paradis för pollinerare & konsten att hålla höns
Bella Linde guidar till hur hur du lockar humlor, bin och andra livsviktiga pollinerare till din trädgård.
Du får veta hur pollineringen funkar och vilka vackra blommor som bäst lockar pollinerare. Och hur enkelt och roligt det är att ha höns. Höns som ger så mycket – ägg, gödsel och sällskap.

Bokningsförfrågan

Boka online 10% Rabatt! Gäller ej event & golf