Citronträd i stenkruka

Veckans lunch

Välkommen att äta våra härliga lunchbuffé på Körunda! Lunch serveras i hotellets restaurang mellan 11:30 – 13:30.
Vänligen ring 08-520 390 30 för att boka bord eller för ytterligare frågor. 

Nedanstående meny gäller för vecka 16
(med reservation för ändringar)

ollika sorters sallader på buffé

Midsommarlunch

Midsommarafton är höjdpunkten på sommarhalvårets fester. Det finns få tillställningar och högtider då svenskarna firar den svenska sommaren och landet lika mycket som på midsommar. Vi firar även midsommar på Körunda och dukar upp en härlig lunchbuffé med självklara råvaror som SOS och mycket annat gott.
Bo kvar och låt någon annan bädda sängen. Här kan du läsa mer om vårt ”Midsommarpaket”.

Välkommen att boka bord!
Pris 325 kr p.p
(barn tom 15 år betalar 15 kr/år)

Blomkrans midsomar

Måndag

(spara gärna och skriv ut veckans lunch som pdf) – Lunchv16

Potatis- och purjolökssoppa med dill (vegetarisk)
Ångad sej med blåmusslor och fänkål (laktos- och glutenfri)
Ragu på högrev, champinjoner och rödvin

Varma tillbehör
Kokt potatis
Råstekt broccoli med ädelost
Sallad på tomat och bönor

Tisdag

Soppa på jordärtskocka med tryffel (laktos- och glutenfri)
Stekt strömmingsflundra med dill och citronsmör
Hjortkorv från Vällinby korvhantverk, karamelliserad lök (mjölk- och glutenfri)

Varma tillbehör
Potatissallad med lök och senap
Rostade rotfrukter med persilja
Puylinser kokta med vitlök och timjan

Onsdag

Fänkålssoppa smaksatt med västerbottenost (glutenfri)
Örtbakad sej med vitvinssås (laktosfri)
Kycklingpanna med svamp och rökt griskarré (gluten- och laktosfri)

Varma tillbehör
Krossad potatis med gräslök och chili
Helbakad palsternacka med kummin
Smörbönor med persilja och körvel

Torsdag

Linssoppa med korianderdipp (vegan)
Bakad långa med kapris, betor och brynt smör (laktosfri)
Fläskkarré med äppelsallad och äppelmust (mjölkfri)

Varma tillbehör
Stekt potatis/kokt potatis
Ångad broccoli
Linser med charlottenlökvinigrette

Fredag

Soppa på potatis och ramslök (laktos- och glutenfri)
Stekt rödspättafilé med champinjoner och dill (laktosfri)
Småländska isterband med stekt lök (mjölkfri)

Varma tillbehör
Kokt potatis
Gräddkokt savoykål
Bönor med chili

Lördag

Linssoppa med chili (vegan)
Ångad sej med musslor, vitvinsås och fänkål (laktos- och glutenfri)
Kycklinglår med sesamstekt kål (mjölk- och glutenfri)

Varma tillbehör
Dinkelsallad med oliver
Rostade betor med fetaost
Bön- och tomatragu med basilika

Söndag

Morotsoppa med kikärtor (vegan)
Brödstekt torsk med citronmajonäs (mjölkfri)
Nattbakad högrev med pepparsky (mjölk- och glutenfri)

Varma tillbehör
Rostade rotfrukter med persilja
Baconslungade bönor
Varm sallad på fänkål och spetskål med äppelmust

 

Har du frågor angående laktos, gluten, annan kost, allergi eller intolerans? Kontakta oss så ser vi till att ordna med alternativ. Vi har oftast glutenfritt och laktosfritt på hotellet men uppmanar till att kontakta oss innan, så våra kockar hinner planera och laga något riktigt gott. Vi vill ju att alla ska njuta av maten på Körunda.