Mat & dryck

Middag

En njutning för alla smaklökar

Kvällsmenyer

Under rådande omständigheter har vi ingen ordinarie middag måndag till onsdag  men kan allt som oftast erbjuda en tallrik husman eller matigare smörgås vid förbokning. Välkomna att höra av er så ordnar vi något!

 

Köket på Körunda jobbar i huvudsak utifrån säsongernas råvaror och med lokala inslag när det finns möjlighet. Hållbarhet är viktigt för både oss och planeten.

Äntligen är sommaren  här och vi kan sätta nya smaker jordgubbar och pistage på menyn. Ramslöken  sticka upp ur marken och finns gott om lokalt här i Nynäshamn och alldeles nästgårds ligger det ekologiska familjelantbruket Lilla Grödby som förser oss med ägg till den härliga frukostbuffe.

FREDAG

Oxtartar med dijonbakad äggula, friterad silverlök, tryffelcreme, picklade beta & riven permesan.

Halstrad Fjällröding, smörstekt grön sparris, sandefjordssås med gräslök & lätt syrlig färnkålscruditè serveras med smörslungad färskpotatis.

Pistagekaka med vitchoklad ganache, hallonpannacotta & vitchoklad snö

 

LÖRDAG

Sotad vit sparris med brynt mousselinesås, lättrökt forellrom, kaprissmul & ramslöksolja

Grillad lammytterfilé med smak av rosmarin och vitlök, färnkålssmör, krispiga vårprimörer, syrlig rödvinsås med ton av lakrits serveras med friterad potatis.

Inkokt rabarber med kardemummasmul, vaniljbavarois & bryntsmör curd.

 

 

Bokningsförfrågan

    • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.