Mat & dryck

Middag

En njutning för alla smaklökar

Kvällsmenyer

Under rådande omständigheter har vi ingen ordinarie middag måndag till onsdag men kan allt som oftast erbjuda en tallrik husman eller matigare smörgås vid förbokning. Välkomna att höra av er så ordnar vi något!

Matsalen är öppen 17:00-20:00        (enligt gällande restriktioner)

Köket på Körunda jobbar i huvudsak utifrån säsongernas råvaror och med lokala inslag när det finns möjlighet. Hållbarhet är viktigt för både oss och planeten.

Äntligen är våren här och vi kan sätta sparris och rabarber på menyn. Ramslöken börjar sticka upp ur marken och finns gott om lokalt här i Nynäshamn och alldeles nästgårds ligger det ekologiska familjelantbruket Lilla Grödby som förser oss med ägg till middagens fjällröding.

FREDAGSMENY
  • Tartar på svenskt oxinnanlår med sojamajonnäs, syrad rödlök, krispig rättika & kimchirostade sesamfrön
  • Halstrad fjällröding med 63-gradigt Grödby ägg, sotad grön sparris & brynt smörhollandaise
  • Chokladmousse med salt kolasås, jordnötscremeux & muscovadoglass
TORSDAG/LÖRDAGSMENY
  • Kokt vit sparris med ramslökscrème, löjrom, västerbottencrust & krassesallad
  • Gräsfödd Hängmörad Ryggbiff med haricoverts, syrlig tomatsallad, tryffelbearnaise, rödvinssås och friterad potatis
  • Pavlova med inkokt rabarber, kardemummakräm & vaniljgrädde, toppad med pistagesmul

 

Bokningsförfrågan

    • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.